KK Železničar – KK Konstantin 90:64 (28:19 23:17 15:10 24:18)

Košarkaši Železničara su poslednje kolo kalendarske 2021. čekali goste iz Niša na svom parketu. Konstantin koji nastupa loše ove sezone ipak je došao sa namerom da skupo proda svoju kožu. Ipak naši momci su veoma disciplinovanom i odgovornom igrom na obe strane parketa pokazali zašto su tu gde jesu.

Osim par puta na početku, kad su gosti i bili u prednosti, od polovine ¼ znao se pobednik meča. Ono što posebno raduje je da su svi igrači domaće ekipe nastupili na ovom meču, osim povređenog Panića, za koga se očekuje da bi uskoro trebao da se vrati na parket.

Bolji od ostalih su bili Petrović i Krsmanović u poenterskom učinku, ali i za ovu kao i prethodnih 8 pobeda, zaslužni su svi članovi ekipe. Žele je upravo to i pokazao i na ovom meču, da su u svakom smislu te reči ekipa.

Gosti jednostavno nisu imali rešenje za domaće igrače. Trojka gostiju, Gudžić, Miletić i Ilić su dali sve od sebe, ali to nije bilo ni blizu dovoljnog da se isparira odličnim Želovcima. Trener Damjanović i njegovi igrači će bodove morati da potraže negde drugde u ostatku sezone.

Ono što je bitno istaći je da se nakon ostalih rezultata Železničar našao usamljen na 1. mestu grupe A sa skorom 9-3 i nadamo se da će u istom ritmu nastaviti i u ostatku sezone. Gostima takodje želimo sve najbolje u nastavku sezone.

KK Železničar Čačak: Raković 5p 6sk 6ass, Petrović 17p, Krunić 2p, A. Šušić 8p, Marković 11p, M. Šušić 10p 12ass, A. Krsmanović 19p, Sekulić, Milošević 10p, S. Krsmanović 8p

KK Konstantin Niš: Surlić, Miletić 17p 10sk, Spasov, Petrović 8p, Milojković 3p, Ilić 22p, Stojanović, Kuzmanović, Milković 2p, Gudžić 12p