KK Železničar – KK Čačak 94 67:84 (19:24 26:20 8:22 14:18)

Čačanskoj publici je godinama unazad, termin od 19h rezervisan je za posetu košarkaškom hramu kraj Morave. Ipak, ono što je razlika od uobičajnog je to da su umesto košarkaša KK Borac, glavni akteri večeras bili košarkaši Železničara i Čačka 94. Hala je bila popunjena i pre početka meča, a zanimljivost je da usled tehničkih problema kod intoniranja himne publika je krenula sama da peva Bože Pravde, što je bio veoma lep uvod u ovaj meč. Igrači Čačka 94 nošeni Majstorovićem i Paunovićem bolje su otvorili meč, a uslovni domaćin na ovom meču, ekipa Železničara, nakon početnog grča se oslobodila i počela da igra svoju prepoznatljivu brzu igru. Na kraju prvog perioda ekipa Čačka 94 je imala prednost od 5 poena.

Drugi period igre počeo je tvrdo, sa jakim odbranama, a ekipa Železničara uspela je na 3 minuta do kraja poluvremena da stigne na poen zaostatka. Čačak 94 poenima Pantića i trojkom u tranziciji Pilčevića se opet odvaja na 6 poena prednosti. Želovci nisu klonuli i pored 3. lične greške centra Krsmanovića, uspeli su trojkama Miloševića i Panića da povedu na 17 sekundi do kraja poluvremena. Tresač je umanjio razliku, pa je na poluvremenu rezultat glasio 45:44.

Start drugog poluvremna počeo je u znaku Čačka 94 koji je odlično otvorio i napravio seriju od 7:0 za manje od tri minuta igre. Želovci su se malo konsolidovali, ali ekipa Čačka nošena svojim najiskusnijim igračima održavala je prednost na semaforu, da bi na manje od dva minuta do kraja imala prednost od čak 12 poena razlike što je za ovakav meč velika prednost. Treba istaći i pogodak Pilčevića sa skoro 10 metara za krajnji rezultat 3. četvrtine koje glasio 66:53 u korist Čačka 94.

Četvrti i poslednji period ovog meča počeo je veoma tvrdo i u prva dva minuta nije vidjen pogodak, ali jesu izuzetno jake i kvalitetne odbrane oba tima. Iskustvo igrača Čačka 94 je došlo do izražaja i njihova prednost u jednom trenutku bila je velikih 18 poena razlike. U ovom periodu došlo je do nervoze igrača Železničara koji su dobili dve tehničke greške u kratkom vremenskom periodu. Gostujuća ekipa je u maniru veoma iskusne i zrele ekipe privela meč kraju. Prednost je išla do velikih 21 poena razlike. Rezultat na kraju meča glasio je 67:84 za Čačak 94.

Najbolji akteri meča kod ekipe Železničara bili su Marković sa 14 i kapiten Raković sa 13 poena, a kod ekipe Čačak 94 Pantić koji je postigao 21 poen uz 13 skokova i Majstorović sa 18 poena i 11 skokova. Važno je istaći da je svaki igrač obe ekipe imao svoj doprinos u ovom fenomenalnom meču.

Na kraju ovog meča vidjena je najlepša scena, a to je zajednički pozdrav obe ekipe na centru uz poklič Čačak i gromoglasni aplauz oko 2.000 ljudi u hali. Upravo je i najveći pobednik ovog meča čačanska košarka. Momci su pružili pravil spektakl gledaocima, kvalitet košarke koji je bio na višem nivou od takmičenja u kom ove dve ekipe igraju. Nema sumnje da je Čačak 94 nakon ove pobede korak bliže ostvarivanju svog cilja, a to je ulazak u najviši rang srpske košarke, što bez sumnje ova ekipa i cela organizacija oko nje zaslužuju. Sve u svemu jedan prelep dan za čačansku košarku, momci su pružili i više nego što je publika priželjkivala i ovo je samo još jedan dokaz da smo možda najkoškarkaškiji grad u Srbiji.

Naša ekipa se okreće novim izazovima, a sledeći je uvek neugodno gostovanje KK Pirot u hali SC Kej.

KK Železničar Čačak: Raković 13p, Petrović 8p 6as, Krunić, A. Šušić, Marković 14p, M. Šušić 9p, A. Krsmanović 6p, Sekulić, Milošević 3p, S. Krsmanović 8p, Kovačević

KK Čačak 94: Pilčević 9p 7as, Ćurčić 2p, Popović, Gugović, Zdravković 8p, Tresać 13p, Paunović 11p, Miković, Dimitrijević, Majstorović 18p 11sk, Andrić 2p 9sk, Pantić 21p 13sk