Železničar - Sveti Đorđe 74:87

Košarkaši Železničara su nakon fenomalne pobede u Beogradu nad ekipom Beovuka u najboljem mogućem raspoloženju čekali ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta.

Od samog starta gosti su pokazali da neće biti lako našoj ekipi. Postigli su čak 27 poena u prvoj četvrtini i završili istu sa prednošću od 9 poena. To kao da nije bio dovoljni alarm za naću ekipu, te su gosti iz Žitišta podigli prednost i na veliku pauzu otišli sa čak 16 poena prednosti.

Drugo poluvreme počinje dosta agresivnijom igrom Žela i nošeni odličnim kapitenom Panićem i Rakovićem smanjuju prednost. Ipak bezopletost i velika želja naših igrača dovodila je i do grešaka, koje su gosti svaki put kažnjavali. Trudili su se momci do samog kraja, ali to nije bilo dovoljno da se razigrana ekipa Svetog Đorđa zaustivi. U njihovim redovima posebno se istakao Tomić, koji je postigao 32 poena i imao uz to i 6 skokova i bio vodja svoje ekipe.

Prošlogodišnja kup senzacija je time pokazala da ipak neće biti lak protivnik nikomem uprkos lošem startu. Želovci se okreću sledećem kolu, u kojem ih čeka ekipa Zdravlja iz Leskovca, koja je u usponu forme. Meč će biti održan u SRC Dubočica sa početkom od 20:30h.

Raković -15p, Petrović 7p, Goronjić, Dmitrović 6p 15sk, Babović, Panić 21p, Šušić, Krsmanović 11p 7sk, Radović 6p, Milošević, Pečenković 3p, Kovačević 5p