Železničar - Beovuk 72 78:71

U goste je došla ekipa Beovuk 72 iz Beograda, koja je vrlo verovatno prva ekipa koja se vraća u niži rang, s obzirom da nakon 16. kola imaju samo 2 pobede. Čačani su imali jasan cilj, a to je da skoro pod obavezno se mora stići do nove pobede. I trener Jorović je bio pun samopouzdanja pred sam meč.

U početku naši momci kao da su izgoreli od želje da brzo naprave razliku. Momci iz Beograda su to iskoristili, iako ni oni nisu prikazali neku sjajnu igru. Ipak na kraju 1/4 bilo je 13:12 za Beograđane. U 2/4 nešto bolja igra Žela, međutim i dalje je to bilo na mišiće i samo 2 poena prednosti na poluvremenu.

Drugo poluvreme je počelo dobro i Žele je napokon stekao dvocifrenu prednost i svi su već mislili da je to bezmalo gotov meč, ali ne i Panić i Stokić iz Beovuka, koji su nekoliko puta odigrali 2 na 2 kao sa basketa i vratili svoju ekipu u igru. Polovinom 4/4 Beovuk čak i vodi, ali Panić i Raković su ipak vratili tas na našu stranu. Kao i u Beogradu konačan udarac gostima, pogotkom za 3 poena zadaje Draško Radović i donosi izuzetno važna 2 boda.

U 2. muškoj ligi Srbije sledi pauza zbog Kupa Radivoja Koraća, a već 19.02 . Žele igra protiv Svetog Đorđa u gostima, u možda i utakmici sezone za našu ekipu.

Raković - 10p 7as, Petrović 9p 8sk, Goronjić, Krunić, Panić 17p 4ul, Šušić 12p 6sk, Krsmanović 15p 8sk, Radović 11p 5sk, Milošević, Pečenković 2p, Kovačević 2p 6sk