Kraj šampionske sezone

Iako kolo pre kraja Želovci su obezbedili prvo mesto i plasman u B ligu i savezni rang takmičenja nisu se opuštali protekle nedelje već spremali za meč sa Napredkom u Kruševcu. Naši momci su ipak na kraju izgubili, ali to je i manje bitno jer je na kraju meča plavo bela četa sa Želovog okićena medaljama i peharom šampiona I Srpske lige - grupa Zapad za takmičarsku 2018/2019. Nakon više od 12 sezona pauze Železničar će nastupiti u saveznom rangu i znajući ove momke verujem da se neće zadržati samo jednu sezonu na tom nivou takmičenja.

Nećemo imenima izdvajati nikog jer najveća snaga ove ekipe je upravo timski duh, zajedništvo i poštovanje koje postoji medju igračima. Svi igrači rade i to čini ovaj uspeh samo još većim. Ljubav prema košarci i Želu bila je ove sezone jača od budžeta dosta klubova koji su dovodili igrače i ulagali da bi napravili ovo što su naši momci. Reklo bi se ipak da to nije presudno i da im nije pomoglo.

Nošeni podrškom roditelja, prijatelja, devojaka ovi momci su doveli i novu publiku u dvoranu, naterali ljude da pričaju o ovoj ekipi, vratili Žele na košarkašku mapu Srbije. Dosta odricanja je ulaženo od strane svakog igrača, kao i uprave, ali na kraju dosanjan je taj san o prvom mestu na sreću mnogih koji vole ovaj klub. Uvek otpisivani, ali nisu odustali, ove sezone su pokazali da su jači od svega što se stavi ispred njih. Još jednom ćemo čestitati i poželiti mnogo sreće naredne sezone u B ligi. Čestitamo i uživajte i slavite jer ste to zaslužili.Bravo!!!! Slike sa zadnje 2 ligaške utakmice i slavlje možete pogledati ovde.


Ćihu, ćihu stigli smo u B ligu! Želovci ludaci I Srpske prvaci...