Železničar - Pirot 76:66

Nakon teškog poraza od ekipa Proletera na domaćem terenu, gde se činilo da su naši momci izgubili dobijenu utakmicu, u goste je nakon samo 7 dana stigla ekipa Pirota. Trećeplasirana ekipa 2. muške košarkaške lige Srbije.

Odmah na startu naši momci su pokazali da žele ovu pobedu i da neće ponoviti greške iz prethodnih utakmica. U takvom tonu je proteklo celo prvo poluvreme i naši momci su na veliku pauzu otišli sa 6 poena prednosti.

U drugom poluvremenu se startovalo dobro, ali zatim je bio primetan pad u igri i nakon najvećeg vožstva u utakmici od 12 razlike, gosti su napravili seriju 11:0 i uveli utakmicu u egal. Gledaoci su opet bili u strahu da se ne dogodi scenario sa prethodne utakmice, ali ovaj put ekipa Železničara je ipak pokazala karakter. Nošeni odličnom igrom Radovića, koji je bio šuterski veoma raspoložen, Želovci dolaze do 5. trijumfa i veoma bitnih bodova u borbi za opstanak.

Sledeće kolo vodi plavo-bele put Kraljeva, drugoplasiranoj ekipi Sloge, ali nema sumnje da nakon ove partije, ne treba otpisivati ove momke.

Raković 14p 6sk, Petrović 14p 5sk, Goronjić, Dmitrović, Babović 1p, Panić 14p 4as, Šušić 6p 6sk, Krsmanović 6p 5sk, Radović 15p 6sk, Krunić, Pečenković 2p 5sk, Kovačević 4p