Beovuk 72 - Železničar 84:88

Iako je start sezone bio težak, nakon 3 poraza igrači Železničara su smogli snage i pobedili ekipu Beovuk 72 na njihovom terenu u sportskoj hali Šumice, iako nisu su domaćini bili favoriti pred početak meča.

Odmah na startu Beovuk je krenuo jako i poveo sa 8:0, ipak naši igrači su to stigli i kasnije igrali manje više u egalu celu utakmicu. Treba napomenuti da je Železničar igrao bey plejmekera Šušića koji se na treningu pred ovaj meč povredio i očekuje ga pauza od 10-ak dana, a takođe i centar Marko Kovačević je imao problem sa zglobom, ali je ipak uspeo da pomogne ekipi danas.

Nošeni igrom 2 najiskusnija igrača, Rakovića koji je meč završio sa 23 poena i kapitena Panića koji je dodao 20, igrači Železničara su pokazali karakter da nikad ne odustaju i bore se do kraja. Svi igrači su dali svoj doprinos ovoj pobedi, kojom su Želovci skinuli veliki teret i sad očekujemo još bolje partije.

U sledećem kolu u goste dolazi prošlogodišnja kup senzacija, ekipa Svetog Đorđa iz Žitišta i to je odlična prilika da u što većem broju podržimo ove momke na putu ka novoj pobedi u B ligi.

Raković - 23p, Petrović 11p 10 as, Goronjić, Dmitrović 12p 9sk, Babović 2p, Panić 20p 6sk, Simeuonović, Krsmanović 10p 8s, Radović 3p, Milošević, Pečenković 4p, Kovačević 3p